Μελιτζάνες με ντοματίνια🍆…😋

Αυτό το πιάτο με μελιτζάνες και ντοματίνια είναι η απόδειξη ότι η νηστεία μπορεί να είναι γευστική και απολαυστική! Η γλυκιά γεύση των μελιτζανών παντρεύεται ιδανικά με τα ντοματίνια, ενώ τα μυρωδικά προσθέτουν μια ωραία φρεσκάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Γεύση: Η γεύση είναι πλούσια και ισορροπημένη, με γλυκές, και αλμυρές νότες.
  • Υφή: Οι μελιτζάνες είναι μαλακές και ζουμερές, ενώ τα ντοματίνια “σκανε” στο στόμα.
  • Αρώματα: Τα μυρωδικά, όπως ο βασιλικός και η ρίγανη, δίνουν στο πιάτο ένα υπέροχο άρωμα.
  • Εμφάνιση: Το πιάτο είναι πολύχρωμο και λαχταριστό, με τα κόκκινα ντοματίνια να έρχονται σε αντίθεση με το μωβ της μελιτζάνας.

Εκτός από νόστιμο, αυτό το πιάτο είναι:

  • Νηστίσιμο: Κατάλληλο για όσους νηστεύουν ή θέλουν να αποφύγουν το κρέας.
  • Χορταστικό: Μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα ή ένα χορταστικό συνοδευτικό.
  • Εύκολο στην παρασκευή: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις ή χρόνο για να το φτιάξετε.
  • Υγιεινό: Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Υλικά:

2 μελιτζάνες
200 γρ. ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
(αν δεν νηστεύετε) τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τηγανίστε τες.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέστε τις μελιτζάνες που τηγανίσατε προηγουμένως, αφήστε τα όλα να αναμειξουν τα αρώματα
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί (αν δεν νηστευουμε).

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, πιπεριά ή μανιτάρια.
Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο αντί να τις τηγανίσετε.
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη ή θυμάρι.

Καλή όρεξη!

Mena Gaetano

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μουσακάς με μπεσαμελ χωρίς να τηγανίσετε πατάτες

Υλικά

2 κιλά πατάτες
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
600 γρ.κιμά
1 ματσάκι μαιντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
250 γρ.χυμό ντομάτας
1 κ.γ από τσίλι, μαύρο πιπέρι, θυμάρι, κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για την Μπεσαμελ:
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2,5 φλιτζάνια γάλα
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό μοσχοκάρυδο τριμμένο
μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
250 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Το ποτήρι νερό που χρησιμοποιώ είναι 200 ​​mL

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες ,τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες.Τις βάζουμε σ ένα μπολ  και ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι.Τις ανακατεύουμε καλά.
Τις στρώνουμε δίπλα δίπλα τη μια με την άλλη στο ταψί.Θα χρειαστεί και δεύτερη στρώση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πάνω στρώση.
Ρίχνουμε μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι.Σωτάρουμε για 5 λεπτά  και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά.
Ρίχνουμε 1 κ.γ αλάτι.Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι ν αλλάξει χρώμα.Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας το σκόρδο και τον πελτέ.Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 5 λεπτά.Τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό.
Βγάζουμε τις πατάτες απ τον φούρνο αφαιρούμε την πάνω στρώση και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι.Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς να ψηθεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο το αλάτι και το πιπέρι.Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε τις πατάτες απ τον φούρνο και απλώνουμε από πάνω τον κιμά.Ξεπλένουμε το τηγάνι που είχε τον κιμά με το νερό  και το ρίχνουμε πάνω στον κιμά.
Καλύπτουμε με τις πατάτες που είχαμε αφαιρέσει πριν.Στρώνουμε την μπεσαμέλ με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε το τσένταρ.
Ξαναβάζουμε τις πατάτες στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί και να λιώσει.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγο, να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!
Subscibe for more delicious recipes here
Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ βανίλιας: Η συνταγή που θα σας κάνει να λιώσετε
Επόμενο άρθροΤορτελίνια με λιαστές ντομάτες και κοτόπουλο