Πατάτες με μυρωδικά
Για αυτήν τη συνταγή χρειάζεστε:
– 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1 καρότο τριμμένο
– 2-3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
– 1 ποτήρι νερό
– 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
– 1 κόκκινη πιπερια (καμπανα)
– 2 δαφνόφυλλα
– Αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι
– 6-8 πατάτες ανάλογα με το μέγεθος
– δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Ζεσταίνω στο τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια.
Προσθέτω το καρότο στα κρεμμύδια και σκεπάζω το τηγάνι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω μετά τις ντομάτες , πιπέρι , αλάτι και σκεπάζω και αφήνω στην φωτιά
Κόβω τις πατάτες σε κομμάτια.
Ρίχνω το νερό στο τηγάνι ανακατεύω και σκεπάζω να βράσει 2-3 λεπτά
Προσθέτω τις πατάτες στο τηγάνι και ψιλοκόβω την πιπεριά και την ρίχνω και αυτήν.
Ρίχνω το σκόρδο , πιπέρι , δαφνόφυλα , αλάτι και σκεπάζω να βράσουν μέχρι οι πατάτες
να είναι μαλακές στο πιρούνι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο … διακοσμούμε με δεντρολίβανο και σερβίρετε με φέτα