Αυτή η συνταγή για πτι φουρ είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα εύκολα και νόστιμα γλυκά. Τα μπισκοτάκια είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και η επικάλυψη σοκολάτας τα απογειώνει!

Υλικά:

250γρ βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ κορν φλάουρ
140γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 βανιλίες
Μαρμελάδα ή πραλίνα της αρεσκείας σας
200γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιές: Σε ένα μπολ μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιές μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αφού κρυώσει η ζύμη, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (στρογγυλά, τετράγωνα, κ.λπ.).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κορνέ ζαχαροπλαστικής για πιο περίτεχνα σχήματα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10-12 λεπτά. Προσοχή: Τα μπισκότα δεν πρέπει να πάρουν έντονο χρώμα, αλλά να διατηρήσουν μια ανοιχτόξανθη απόχρωση.
Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
Μόλις κρυώσουν, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας ή πραλίνας στο εσωτερικό κάθε μπισκότου.

Πτι φουρ από της Ευγενια Ζακκα Συνταγή Τζένη Τσανακτσιδου!!!

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Κεφτεδάκια Σπιτικά
Επόμενο άρθροΣτιφάδο με Μοσχαράκι