Τυροπιτάκια Κυπριακά

Υλικά

για την ζυμη.

Ενα κιλο αλεύρι ζαχαροπλαστικής.
Ενα φακελάκι μαγια.
Μια κουταλιά ζάχαρη.
3/4 τού ποτηριού λαδι.
Ενα κουταλάκι αλάτι.
Δυο ποτήρια νερό χλιαρό. Στην γεμιση εβαλα.
Μισο κιλο φετα.200 γρ κεφαλογραβιέρα.
Ενα χαλούμι 200 γρ.
Μισο κουτι τυρι κρέμα.
Δυο αυγα .
Φρεσκο δυοσμο 2 κουταλάκια κοφτα.

Εκτέλεση

Λιώνουμε την φετα, μαζί με το τυρι κρέμα. Τριβουμε την κεφαλογραβιέρα και το χαλλούμι. Ολα σε ενα μπολ.
Ανακατευουμε να ενωθουν μεταξυ τους. Αφού ζυμώσουμε ,αφηνουμε να φουσκωσει. Χωρίζουμε σε 4-5 κομμάτια.
Ανοίγουμε μακροστενα φύλλα. Βάζουμε γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Τα πατουμε με την παλάμη. Πριν τα κόψουμε τα τυλίγουμε σε σουσάμι. Βάζουμε σε λαμαρινα με λαδόκολλα.
Αν θέλετε πανω με ενα πινέλο βαζετε κτυπημενο αυγο. .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πιασουν χρώμα ,πανω κατω.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Klairi Papakiriakou

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοανθούς σε κουρκούτι….δείτε και μια διαφορετική παραλαγή στο κουρκούτι
Επόμενο άρθροTούρτα ταψιού με μπισκότα