Ένα υπέροχο και όχι πολύ ακριβό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.
Τα Ρολάκια μπέικον γεμιστά φαίνονται αρκετά ευπαρουσίαστα, ετοιμάζονται γρήγορα και πολύ απλά.
Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν αυτό το απλό πιάτο και με την πάροδο του χρόνου θα βρείτε όλο και περισσότερες νέες γαρνιτούρες για αυτό.
Υλικά
12 λωρίδες μπέικον
3 αυγά κοτόπουλου
100 γραμμάρια αγγουράκια τριμμένα
2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κρόκο
3 σκελίδες σκόρδο
άνηθο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πλάτους 10 εκ. Το τυλίγουμε σε σωλήνα και γυρω γυρω στο σωλήνα θα τυλίξουμε το μπεικον. Ομοίως, ετοιμάζουμε 12 σωλήνες.
Πάρτε μια λωρίδα μπέικον και τυλίξτε τη γύρω από το αλουμινόχαρτο-σωλήνα. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα μπέικον.
Μετατοπίζουμε τα ρολάκια μπεικον που προκύπτουν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με κρόκο.
Στέλνουμε τα ρολά στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Τα βραστά αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη. Βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και τα αγκουράκια.
Εκεί βάζουμε και ψιλοκομμένο άνηθο και σκόρδο περασμένα από πρέσα. Προσθέστε την μαγιονέζα στο μείγμα και ανακατέψτε.
Βγάζουμε τα ψημμένα ρολάκια από το φούρνο και τα κρυώνουμε. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από το μπέικον.
Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα έτοιμα σωληνάρια.
Βάζουμε το έτοιμο σνακ σε ένα πιάτο και το σερβίρουμε στο τραπέζι.
Καλή όρεξη!