Αυτή η παραδοσιακή συνταγή ζυμαρικών Amatriciana πετυχαίνει ένταση γεύσεων και κορυφαίες ισορροπίες ανάμεσα στο πικάντικο, το κρεμώδες, το όξινο, το καπνιστό και το τραγανό, με μια πληθωρική και απίστευτη νοστιμιά. Θα τους ξετρελάνει όλους!!

ΥΛΙΚΑ :
350 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα
120 ml ξηρό λευκό κρασί
450 γρ. τριμμένες ντομάτες ή κονκασέ
500 γρ. bucatini ή σπαγγέτι
7 κουταλιές της σούπας τριμμένο pecorino
 Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάτε το σπαγγέτι amatriciana (αματριτσιάνα) κόβοντας την πανσέτα σε κύβους. Σε ένα
αντικολλητικό τηγάνι βάλτε την πανσέτα και το λάδι και σοτάρετε μέχρι η πανσέτα να είναι τραγανή.
Ανακατεύετε συχνά.
Την βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο τηγάνι ροδίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμα και στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί. Συνεχίζετε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι το κρασί να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράστε για 15 – 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Βράζετε τα ζυμαρικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente τα στραγγίζετε καλά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ανακατέψτε καλά τα τρία τέταρτα της σάλτσας και όλο το pecorino με τα μακαρόνια. Αν χρειαστεί αραιώνετε με λίγο από το νερό ζυμαρικών. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω και την υπόλοιπη σάλτσα.

Σερβίρετε, βάζοντας την παρμεζάνα ξεχωριστά σε ένα μπόλ.

thehappyfoodie.co.uk