Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή Μελιτζάνες ογκρατέν με κανελόνια, γεμάτη με πλούσια σάλτσα ντομάτας, τυριά και μελιτζάνες που λιώνουν στο στόμα! Όλοι ερωτεύτηκαν αυτό το απλό, φθηνό και νόστιμο πιάτο αφού το δοκίμασαν!

Υλικά:

3 Μελιτζάνες
Ελαιόλαδο 30 ml
Ρίγανη
αλατοπίπερο

Μαγειρεμένο σπανάκι (αν είναι κατεψυγμένο ή φρέσκο χωρίς μαγείρεμα μόνο κομμένο και πλυμένο)
Αυγό 1
αλατοπίπερο
ανθότυρο ή ρικότα 250 γρ
παρμεζάνα 2 κ.σ
Κανελόνια 12 τεμάχια

Σάλτσα ντοματας πουμαρό
αλατοπίπερο
Ρίγανη
ελαιόλαδο

Τυρί μοτσαρέλα
παρμεζάνα
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες περίπου σε πάχος μισου εκατοστού και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λάδι αλάτι ρίγανη, στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλείφουμε όλες με το μίγμα λαδιού και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε να ψηθούν για 20 λεπτά

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το βρασμένο σπανάκι τυρί ρικότα την παρμεζάνα αλάτι 1 αυγό και ξεκινάμε και ανακατεύουμε αυτό το μείγμα το βάζουμε σε μία τσάντα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα κανελόνια μας
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας τη ρίγανη Αλάτι λάδι και ανακατεύουμε, μετά από 20 λεπτά στο φούρνο βγάζουμε τις μελιτζάνες τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ να κρέμονται οι μισές έξω από τα τοιχώματα γύρω-γύρω από το πυρέξ

Στη συνέχεια στρώνουμε και τη βάση με μελιτζάνες και τις αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας να καλυφθεί η βάση από πάνω ρίχνουμε τυρί μοτσαρέλα τριμμένο παρμεζάνα και ξεκινάμε και τοποθετούμε τα κανελόνια
Πάνω από τα κανελόνια απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας ξαναρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
Τοποθετούμε από πάνω μία σειρά μελιτζάνες για να καλύψουμε τα κανελόνια και διπλώνουμε προς τα μέσα τις μελιτζάνες οι οποίες κρέμονται έξω από το πυρέξ

Τέλος από πάνω ξαναρίχνουμε πάλι σάλτσα ντομάτας μοτσαρέλα τριμμένη και παρμεζάνα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη φίλοι μου!

Subscribe for more delicious recipes Sapori d’Oriente

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ζουμερό και μαλακό Κέικ Λεμονιού
Επόμενο άρθροΕίναι το γλυκό του καλοκαιριου…πιο δροσερό δεν γίνεται