Σπανακοπρασοτυρόπιτα.. με φύλλο κρούστας

Διαφήμιση

Υλικά για την πίτα

1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο πράσο
3 φρεσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
300 gr τυρί φέτα
1 αυγό
6 κσ φρυγανιά τριμμένη
λαδάκι
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το πράσο μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να τσιγαριστούν με λίγο λαδακι. Προσθέτουμε το σπανάκι , το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί και εξατμιστούν τα υγρά του. Το βάζουμε σε ενα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Mόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το αυγό, την φέτα, τον άνηθο, την φρυγανιά και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε να γίνουν ενα ωραίο μίγμα. Λαδώνουνε τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε σε ενα ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μίγμα το απλώνουμε και σκεπάζουμε με τα αλλά μισά. Χαράζουμε και αν θελουμε πασπαλίζουμε με σουσαμι… Την ψήνουμε στους 180c στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει ..!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελενα Μακαρη

Διαφήμιση

Διαφήμιση