Μία ανάλαφρη μακαρονόπιτα και νόστιμη με τυρί φέτα. Μια πολύ απλή συνταγή με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για όλη την οικογένεια

Μακαρονόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο

Συστατικά:

2,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
400 γραμμάρια ζυμαρικών
7 αυγά
500 γραμμάρια τυριού
7 κουταλιές γιαουρτι
100 ml λάδι
κιτρινο τυρί
σουσάμι
100 ml γάλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με αλάτι και προσθέτουμε τις πέννες.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 5 αυγά ρίχνουμε την φέτα και γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1.5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα μακαρόνια το λάδι, τρίβουμε από πάνω λίγο κίτρινο τυρί και
απλώνουμε το μείγμα αυγών και μία μαρίζ το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια να παει παντού.
Τέλος σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Παράλληλα ρίχνουμε 2 αυγά σε ένα μπολάκι, το γάλα, 1 κγ αλάτι και ανακατεύουμε.
Μόλις βγάλουμε τα μακαρόνια από το φούρνο τα περιχύνουμε με το μείγμα.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.

Ετοιμοοοοοοοο

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠίτα με κιμά με έτοιμα φύλλα
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένα μήλα με καρύδι και σαντιγί