Τιραμισού Λευκής Σοκολάτας “Bianco”
Υλικά:
400 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ – 2 πακέτα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε – 2 συσκευασίες
4 αυγά
220 γρ. ζάχαρη αχνη – 1 φλυτζάνι
660 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό – 2 λεμονάδες μικρές
250 γρ. λικέρ λεμοντσέλο – μισό μπουκάλι 500 γρ.
Για να γαρνίρουμε την επιφάνεια:
100 γρ. Κουβερτούρα λευκής σοκολάτας – 1 πλάκα
30 γρ. φυστίκι Αίγινας – 2 κουτ. σ.
30 γρ. βρώσιμο αποξηραμένο τριανταφυλλάκι ροζ – 2 κουτ.σ.
Ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά από τους κρόκους, και τα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.( μπλανσάρουμε)
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, και ομογενοποιούμε, χτυπώντας με το μίξερ.
Ενώνουμε την μαρέγκα σταδιακά, μέσα στην κρέμα μασκαρπόνε, ανακατεύοντας με μαρίς, από κάτω πρός τα επάνω, προσπαθώντας να φυλακίσουμε, όσο περισσότερο αέρα μπορούμε.( βάζουμε στο ψυγείο).
Σε δύο ρηχά και ευρύχωρα σκεύη, βάζουμε χωριστά, τις λεμονάδες στο ένα, και το λικέρ λεμοντσέλο, στο άλλο.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ εναλλάξ, στην λεμονάδα, και το λικέρ. Στρώνουμε σε ταψί.
Πάνω από τα μπισκότα στρώνουμε την μισή κρέμα, συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ, και την υπόλοιπη κρέμα.
Στολίζουμε την επιφάνεια, του τιραμισού, με φλούδες λευκής σοκολάτας, που παίρνουμε με τον αποφλοιωτή, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμόνι, τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα, το φιστίκι Αίγινας, και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .
Καλή Απόλαυση