Τιραμισού με φυστίκι αιγίνης

Το Τιραμισού με φυστίκι αιγίνης είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά επιδόρπια στη γκουρμέ σκηνή όπου οι περισσότερες συνταγές Τιραμισού θεωρούνται κλασικές!
Ετσι όμως βρήκαμε μια συνταγή που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει.

Υλικά

1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
360 γραμμάρια κρέμα φιστικιού
6 ασπράδια
70 γραμμάρια ζάχαρης
1-2 συσκευασίες σαβαγιάρ αναλογα το ταψακι σας
καφέ
100 γρ Φιστικι αιγίνης

350 ml δυνατό καφέ
50 γρ. λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη.

Πρόσθεσα στο τυρι μασκαρπόνε σε 300 γραμμάρια κρέμα φιστικιού και ανακάτεψα
Χτύπησα τ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρεγκα και στα μισά της διαδικασίας χτυπήματος πρόσθεσα την ζάχαρη
Ενσωμάτωσα το μείγμα στην κρέμα μασκαρπόνε πολύ απαλά, έφτιαξα τις στρώσεις με σαβαγιαρ εμποτισμένα στον καφέ, μετα κρέμα μασκαρπόνε
Στην τελευταία στρώση έβαλα την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και έκανα μερικά τούφες πάνω από τα σαβαγιαρ
Το παγώνουμε για 3 με 4 ώρες, να σφίξει ελαφρά.
Λίγο πριν σερβίρουμε γαρνίρισα με κόκκους φιστικιού και κρέμα φιστικιού.
Φτιάξτε το και απολαύστε το αφού το αφήσετε να μείνει για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Τιραμισού με φυστίκι αιγίνης

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Miriam Matti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τιραμισού

Τιραμισού

Υλικά:

400γρ. μπισκότα σαβαγιαρ,
500 γρ μασκαρπόνε,
160 γρ ζάχαρη άχνη,
5 αυγά,
2 κουτ.γλ καφέ εσπρέσσο,
2 κ.σ. ρούμι.

Εκτέλεση

Οι κρόκοι χωρίζονται από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρι για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε στο μασκαρπόνε. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μασκαρπόνε, αλλά ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Ο καφές πρέπει να είναι κρύος, αναμεμειγμένος με ρούμι.
Βουτάμε τα μπισκότα και τακτοποιούμε, προσθέτουμε κρέμα, πάλι μπισκότα, κρέμα, μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα. Μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο

Καλή Απόλαυση!