Πρόσφατα, είχα την τύχη να δοκιμάσω ρεβανί με γιαούρτι και ενθουσιάστηκα! Η υφή του ήταν αφράτη και υγρή, με μια λεπτή γεύση από γιαούρτι που ταιριαζε τέλεια με το γλυκό σιρόπι. Η προσθήκη ξηρών καρπών, όπως καρύδια ή αμύγδαλα μπορει να δωσει μια ωραία τραγανή υφή στο γλυκό.
Εν συντομία, το ρεβανί με γιαούρτι είναι ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, νόστιμο και με υγιεινά υλικά. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Υλικά
Κέικ:
4 αυγά,
1 ποτήρι (των 200 ml.) ζάχαρη,
220 γρ λιωμένο βούτυρο,
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρο,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
200 γρ γιαουρτι,
το μισό μπέικιν πάουντερ
Σιροπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη,
4 ποτήρια νερό,
1 ζάχαρη βανίλια
Παρασκευή:
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και τέλος το γιαουρτι.
Τα χτυπάμε όλα καλά και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί μεσαίων διαστάσεων.
Ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ.
Κάνουμε μια επικάλυψη με το σιροπι και περιχύνουμε με αυτό το ζεστό κέικ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
Κόβουμε το κρύο κέικ σε κύβους, το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με καρύδα αν θέλουμε
και σερβίρουμε.
για το σιροπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλια.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πηγή: coolinarika
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρεβανί Ούζου το Μεθυστικό!!
Υλικά
6 Αυγά χωριστά Κρόκοι – Ασπράδι
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
Για το Σιρόπι
600 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
150 γρ Ούζο Βαρβαγιάννη Πλωμαρίου Πράσινο
Φιστίκι Αιγινης για Διακόσμηση
Συνταγη για Ταψάκι 27εκ
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το ένα τρίτο της ποσότητας από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα μας αδειάζουμε σε ένα μπολ, στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία υπόλευκη κρέμα.
Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια ρίχνουμε κοκκινισμένα το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε η λαδώνουμε ένα ταψάκι 27 εκατοστών και αλευρώνουμε ελαφρά ρίχνουμε το μίγμα από το ρεβανί και απλώνουμε ομοιόμορφα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 28 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι.
Μόλις ψηθεί το ραβανί ξεκινάμε το σιρόπι βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά μετράμε από τη στιγμή του βρασμού.
Σε μία κανάτα ρίχνουμε το ούζο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι έτοιμο, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του ραβανί ώστε να απορροφήσουμε όμορφα το σιρόπι.
Μόλις βράσει το σιρόπι ρίχνουμε Απευθείας το ούζο και σιροπιάζουμε το ζεστό ραβανί με το ζεστό σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μόλις κρυώσει για ομοιόμορφο σιρόπιασμα κάντε το κολπάκι (το τυλίγω με μεμβράνη και το αναποδογυρίζω)
Εάν έχετε χρόνο αφήστε το κάποιες ώρες.
Ετοιμο σιροπιασμένο παντού με υπέροχο άρωμα σε τέλεια αναλογία αφράτο και διακοσμημένο με φιστίκι Αιγίνης