Δείτε Επίσης: Το Κέικ Μυρμηγκάτο | Μυρμηγκατο η αυθεντική συνταγή που έχει ξετρελανει όλους

Τα συστατικά είναι:

Για το κέικ:
4 αυγά
1/3 φλιτζάνι γάλα
3 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες (400g)
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι σίτου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας

Επικάλυψη:
1 κουτί κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος
Τρούφα σοκολάτας
Μέγεθος ταψιού: 32 x 24 cm

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά, τα καρότα, λάδι, γάλα , ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, και το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάρετε ένα λείο μείγμα.
Προσθέτετε την τρούφα σοκολάτας και ανακατευουμε καλά.


Βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου με αέρα στους 155 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά! Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας να δούμε έτοιμο

Για την επικάλυψη

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τν κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία σοκολάτα.

Περιχύνουμε την σοκολάτα πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Μηρμηγκατο με καρότο

 

Δείτε Επίσης: Το Κέικ Μυρμηγκάτο | Μυρμηγκατο η αυθεντική συνταγή που έχει ξετρελάνει όλους

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι με Μελιτζάνες και Παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΓλυκό καρπούζι 🍉