Κέικ μους σοκολάτας

Υλικά

Για την βάση
3 μεγάλα αυγα
1 κούπα ζάχαρης
4-5 κγ βούτυρο λιωμένο
1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 κγ μπεικιν παουντερ
1/2 κγ σόδα ψησίματος
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα κακάο
1 κγ κόκους νες καφέ
1 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα γάλα ισως και λίγο παραπάνω

1 κουπα κρέμα γαλακτος
1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλια
Λίγη τριμμένη σοκολάτα
4 κγ νουτέλα ή λιωμένη σοκολάτα
4 κγ κακάο,
1-2 κσ κορν φλαουρ
2 κγ βουτυρο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγα με συρμα χειρός και προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατευουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα σε λευκό.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατευτουμε καλά. Ρίχνουμε εκχύλισμα βανίλιας και το μπεικιν παουντερ , σόδα ψησίματος και αλάτι και ανακτευουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε κακάο και ανακατευουμε να ενσωματωθεί καλά. Διαλύουμε κόκους νες καφέ 3-4 κγ νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 κούπα αλεύρι και συνεχιζουμε το ανακατεμα να διαλλυθεί και μετά και 1/2 κούπα γάλα και ρίχνουμε και την άλλη 1/2 κούπα αλευρι.
Μία φόρμα 22 εκ τσέρκι αλειφουμε με βουτυρο παντού και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 40-45 λεπτά

Σαντιγί
Σ ένα μπόλ χτυπάμε με μιξερ κρέμα γαλακτος με 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλια να γίνει σαν σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε απο τον φούρνο το κεικ αφαιρούμε το τσερκι και το κόβουμε οριζόντια στην μέση.
Βαζουμε το μισό σε ένα δίσκο το τρυπάμε με πηρούνι και το ραντίζουμε με σιρόπι ζάχαρης.
Απλώνουμε το 1/3 της σαντιγί και τρίβουμε απο πάνω λίγη σοκολάτα. Απο πάνω βάζουμε το άλλο μισό της βάσης και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί πανω και γύρω και γυρω γυρω αλλά κρατάμε και 2-3 κουταλιές σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες.

Γλασσο Σοκολάτας
Σ αυτή την σαντιγί που κρατήσαμε ρίχνουμε 4 κγ νουτέλα ή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλα σε κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 4 κγ κακάο, αναμυγνυουμε και βάζουμε σε φωτιά για 5 λεπτά.

Σ ένα μπολάκι διαλύουμε 1-2 κσ κορν φλαουρ σε 4-5 κγ νερό και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και το αδειάζουμε μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει. Μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε απο το ψυγείο το γλυκό και το περιχύνουμε με την σοκολάτα και το επιστρέφουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Βγάζουμε και διακοσμούμε με σαντιγί- ξηρους καρπούς – φρούτα

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με βάση μπισκότου
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με κίτρινα τυριά