Δείτε Επίσης: Το Σουφλέ της Πατάτας που θα το λατρέψετε | Σουφλέ σοκολάτας…εύκολα και γρήγορα
Σουφλέ ζαμπόν και τυριών
ΥΛΙΚΑ :
3 απλά γιαούρτια (375 g)
235 g ή 1 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας λαδι
1 κουτ.γλ αλατι
1 κουτ.γλ ζάχαρης
1 κουτ.γλ μαγειρική σόδα
1 πρέζα ρίγανη (για την γεύση)
300 g ζαμπόν σε φέτες
350 γραμμάρια τυριού τριμμενου εμμενταλ
100γρ μοτσαρελα τριμμένη
1 αυγό για επάλλειψη
σουσάμι (για την γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουνερ, το αλάτι και το ρίχνουμε κοσκινισμένο στο μίγμα του γιαουρτιού και ρίχνουμε και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη(να μπορεί να απλωθεί).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά και μία πρέζα αλάτι ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Στρώστε με λαδόκολλα και βουτυρώστε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ 24 cm.
Βάλτε την μισή ποσότητα της ζύμης στη φόρμα, απλώστε καλά και στη συνέχεια στρώστε
τις μισές φέτες από το ζαμπόν. Συνεχίστε και ρίξτε το τυρί, απλώστε ξανά ζαμπόν, τυρί και τελειώστε με ζαμπόν.
Σκεπάζετε με την υπόλοιπη ζύμη, αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμη και αφού παγώσει λίγο, ξεκολλάτε τα τοιχώματα με ένα μαχαιράκι, τη βάζετε σε πιατέλα,
κόβετε και…..απολαμβάνετε!!
Δείτε Επίσης: Το Σουφλέ της Πατάτας που θα το λατρέψετε | Σουφλέ σοκολάτας…εύκολα και γρήγορα