Ντονατς

Συστατικά

500 γρ αλεύρι
250 ml ζεστό γάλα
25 γρ μαγιά φρέσκια
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
Εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλατι

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε σε 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα, στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ αλεύρι και 1 κ.σ ζάχαρη, τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και την αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Όταν έχουμε την προτίμηση, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10-15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για να βγει ο αέρας, απλώνουμε με το ρολό αφήνοντάς την περίπου 1 εκ. πάχος και φτιάχνουμε τους λουκουμάδες με την επιθυμητή φόρμα.
Στη συνέχεια αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξεκουραστούν για περίπου μισή ώρα

και μετά τους τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι.

Οταν βγάλουμε τα ντονατς σε χαρτί  και κρυώσουν τα γεμιζουμε με σοκολάτα λιωμένη ή κρέμα

Καλή όρεξη😋😋

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδης σάλτσα σκόρδου και μανιταριών
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με πλιγούρι