Το Μάτι του βασιλιά

Η συνηθισμένη συνταγή περιλαμβάνει μια ορισμένη ποσότητα αποξηραμένων σύκων.
Αυτή είναι μια συνταγή για περίπου 30:

Υλικά

30 σύκα ξερά
Την ίδια ποσότητα ολόκληρα καθαρισμένα καρύδια
250 γρ μαργαρίνη
200 γρ αλεσμένα μπισκότα
200 γρ αλεσμένα καρύδια
300 γρ ζάχαρη
Μισή σοκολάτα μαγειρικής
Νερό

Παρασκευή

1. Τα σύκα πρέπει να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά να προσθέσετε μια καρυδόψιχα σε κάθε σύκο.
2. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε περίπου 15 κουταλιές της σούπας νερό και αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά. Προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
3. Προσθέστε τα αλεσμένα μπισκότα, τα αλεσμένα καρύδια και τη σοκολάτα και ανακατέψτε και ανακατέψτε τα πάντα.
4. Όταν η μάζα κρυώσει, φτιάχνονται μπάλες από αυτήν και μπαίνει ένα σύκο σε κάθε μπάλα.
Τυλίξτε τα όλα σε αλεσμένα καρύδια (μερικά χρησιμοποιούν και καρύδα) και αφήστε τα να κρυώσουν καλά στο ψυγείο.

Kόβεται στη μέση ή στα 4 πριν το σερβίρισμα.

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με τυριά
Επόμενο άρθροΤούρτα Ναπολεόνε σε 5 λεπτά