Εδώ είναι η συνταγή μου για το πιο διάσημο τούρκικο κεμπάπ Adana με σαλάτα κρεμμυδιού.

Συστατικά:

Αρνί/μοσχάρι κιμά 400 γρ (70 % κρεας 30% λιπος)
Κόκκινη γλυκιά πιπεριά 1 μεσαία
Κόκκινο τσίλι – καυτερό ή ήπιο 1-2
Λευκό κρεμμύδι 1 μέτριο
Πράσινο τσίλι 1 (προαιρετικό)
Σκελίδες σκόρδου 3-4
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού / για γεύση
Νιφάδες κόκκινου τσίλι 1 κουτ γλ
Κύμινο σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού /προαιρετικά
Μαύρο πιπέρι για γεύση
Σουμακ 1/2 κουτ γλ
Πάπρικα 1/2 κουτ γλ

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε όλα τα συστατικά πολύ καλά.
Στειψτε τα να φυγουν όλοι χυμοι τους. Ενα μπλεντερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευκολία.
Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά και μπαχαρικά και τον κιμά μπλεντερ , χτυπάμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες
Αφού φτιάξετε μπάλες από μείγμα κεμπάπ και πιέστε απαλά και απλώστε γύρω από επίπεδα σουβλάκια
Μαγειρέψτε τα κεμπάπ σε σχαροτήγανο με υψηλή θερμοκρασία ή σε μπάρμπεκιου, βουρτσίστε με λίγο λάδι γυρίστε τα κεμπάπ κάθε 2
λεπτά για να κρατησουν την υγρασία.


Σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή σαλατα κρεμμυδιου και ψωμί

Σαλάτα κρεμμυδιού
1 κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
μισό ματσάκι μαϊντανό
Σουμάκ 1/2 κουτ
αλάτι για γεύση
χυμό λεμονιού

Ευχαριστώ