Υλικά:
Κεφίρ – 1 φλιτζάνι
Αλάτι – ½ κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη – ½ κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα – ½ κουταλάκι του γλυκού
Τριμμένο σκληρό τυρί – 1 φλιτζάνι
Τριμμένο ζαμπόν (ή λουκάνικο ή άλλο αλλαντικό) – 1 φλιτζάνι
Αλεύρι – 2 φλιτζάνια
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά το κεφίρ με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίξτε κάθε μπαλάκι σε μια μικρή πίτα. (Μπορείτε να τις τηγανίσετε και έτσι, χωρίς γέμιση).
Βάλτε τη γέμιση στη μέση της πίτας (στη συγκεκριμένη συνταγή βάζω και ζαμπόν). Μπορείτε να βάλετε και άλλο είδος τυριού,
είναι επίσης πολύ νόστιμο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Ενώστε τις άκρες της πίτας και ανοίξτε την λίγο ακόμα με τον πλάστη.
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λίγο εξευγενισμένο ηλιέλαιο. Τηγανίστε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι.
Καλή όρεξη!