Η φάβα, ένας θησαυρός της μεσογειακής διατροφής, μεταμορφώνεται σε έναν απαλό και κρεμώδη πουρέ, ιδανικό για ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα.

Υλικά:

300 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνης
2 καρότα, ψιλοκομμένα
Λίγα σπόρια μπαχάρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Κάπαρη
Κρεμμύδι καραμελωμένο (προαιρετικά)
Ντοματίνια κονφί (ψημένα σε λάδι) (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τη φάβα και τη ζεματίζουμε σε καυτό νερό για 1 λεπτό
Σουρωνουμε τη φάβα και βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο τα καρότα κ τη φάβα, ρίχνουμε και τα μυρωδικά μαζί με νεράκι ζεστό η το ζωμό λαχανικών αφήνουμε να σιγοβράζει τσεκαροντας αν χρειάζεται κιαλλο νερό μέχρι να αρχίσει να διαλύεται και να έχει πιεί όλο το ζουμί ρίχνουμε το χυμό απ’ το λεμόνι δοκιμάζουμε εάν θέλει αλάτι.

Χρησιμοποιούμε μουλτι η μπίμερ για να τη πολτοποιήσουμε τη βγάζουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με το καραμελωμένο κρεμμύδι τη ψητή ντομάτα λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και κάπαρη
Εάν δε θέλουμε τα παραπάνω βάζουμε απλά ελαιόλαδο και κρεμμύδια κομμένα λεπτές ροδέλες
Δοκιμάστε τη ♥️

Η Συνταγή είναι της κας Kallia Magi