Κάνει περίπου 37 παξιμάδια:
Υλικά

1 σφηνάκι ούζο
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ κούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι εκχύλισμα γλυκάνισου
½ φλιτζάνι αλάτι χωρίς βούτυρο μαλακό
¼ φλιτζάνι κεράσια ζαχαρωμένα τραγανά
3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού bakin pownder
1 κουτ γλυκού. Μαγειρική σόδα
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε ένα κάθε φορά, ούζο, λάδι, ζάχαρη, βανίλια,
γλυκάνισο, βούτυρο, κεράσια και αυγά. Σε ξεχωριστό μπολ προσθέστε σκόνη ψησίματος, σόδα ψησίματος και αλεύρι, ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα υγρά στα ξηρά συστατικά και ζυμώνετε για 5 λεπτά.

 

Θα πρέπει να έχετε αυτή τη στιγμή μια μαλακή, και πυκνή ζύμη, για να πλάθετε εύκολα.
Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Κάνετε 4 μικρά ωοειδή καρβελάκια και ψήστε στους 180 βαθμούς έως ότου πάρουν καφέ χρώμα (περίπου 17 λεπτά)


Τοποθετήστε το σε μια σχάρα να κρυώσει για λίγα λεπτά, τώρα με ένα μαχαίρι ψωμιού
κόψτε σε φέτες και τοποθετήστε τα πίσω στο ταψί (στο πλάι)
και βάλτε το στο φούρνο μέχρι να ψηθούν (περίπου 7 λεπτά). Γυρίστε προσεκτικά τα μπισκότα μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά. Όσο πιο σκούρο είναι το μπισκότο τόσο πιο σκληρό θα είναι
όταν κρυώσει.❤

Paximadia (Greek Biscotti)

Makes about 37 cookies:
1 shot ouzo
½ cup vegetable oil
¼ cup sugar
¼ tsp vanilla extract
1 tsp anise extract
½ cup unsalted butter (1 stick softened)
¼ cup chopped maraschino cherries
3 eggs (room temperature)
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
6 cups all-purpose flour

Instructions

With a wooden spoon mix one at a time, ouzo, oil, sugar, vanilla, anise, butter, cherries and eggs then set aside. In separate bowl add baking powder, baking soda and flour, mix well.
Add your wet to dry and knead for 5 minutes. You should at this time have soft dense dough yet easy to roll. Cover and let it rest for about 15 minutes.

Make 4 small oval loaves and cook at 350 till golden (about 17 minutes)
Place on a cooling rack & let cool for a few minutes, now with a bread knife cut into 1 inch slices and place back on the cookie sheet (on its side) and into the oven until golden (about 7 minutes). Carefully turn over the cookie till the other side is golden as well. The darker the cookie the harder it will be when it cools.

Credit: Stephen Michael Hair

Προηγούμενο άρθροΟ πιο τεμπέλικος κορμός σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια Γεμιστά σε σάλτσα γιαουρτιού