Ψωμάκια σκέτος Αφρός

Υλικά:

1 πακέτο ξηρής μαγιάς 7 g.
80 ml. Ζεστό γάλα (1/3 φλιτζάνι)
300γρ Αλεύρι (2 κουταλάκια του γλυκού)
1/2 κουτ αλάτι
5 κουταλάκια ζάχαρης
3 τεμ. Αυγά (ελαφρώς χτυπημενα)
120γρ Λάδι (σε ​​θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό για επαλειψη
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ξηρή μαγιά, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ζεστό γάλα και αφήστε για 5 λεπτά να αφρίσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Κάνετε μια τρυπα και ρίξτε τα αυγά και τη μαγιά και ζυμώστε τη ζύμη.
Στη συνέχεια αρχίστε σταδιακά να προσθέτετε το βούτυρο και εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε αλεύρι μέχρι να πάρετε τη ζύμη.

Μεταφέρετέ το σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε καλά. Αφήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ σε ένα ζεστό μέρος για μία 1 ώρα ή 1 ώρα και μισή ώσπου να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, ζυμώστε για λίγο και χωρίστετην την σε 12 μπάλες.
Διαμορφώστε τις μπάλες και τοποθετήστε τις ξανά για μια ώρα για να φουσκώσουν σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Τα έτοιμα ψωμάκια αλείφονται με 1 χτυπημένο αυγό και πασπαλίζονται με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικα λουκάνικα μαγειρεμένα σε μπύρα
Επόμενο άρθροΤραγανά σπιτικά τσιπ στο φούρνο…με ελάχιστα λιπαρά