Γαλατόπιτα

Υλικά

8 ποτήρια γάλα μεγάλα
5 αυγά
3 βανίλιες
2 κούπες τσαγιού με σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1/2 Βιτάμ
κανέλα και ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας γρήγορα.

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Αφού είναι έτοιμη η κρέμα ρίχνω στο ταψί μου μισό Βιτάμ (έχω βούτυρο) και το αλλειφω  και πασπαλίζω φρυγανιά, μετά ρίχνω μέσα την κρέμα και πάνω βάζω σκόρπια κανέλα και ζάχαρη πασπαλίζω με λίγο λαδάκι σταγόνες σκορπια και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με έξτρα κανελοζάχαρη ή και ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη! Κυριακη Μανη

Προηγούμενο άρθροTο Ρόφημα που θα σας Βοηθήσει να Κάψετε Λίπος σε 5 Μέρες!
Επόμενο άρθροΤεμπέλικες τηγανίτες πατάτας