Ομελέτα Φούρνου

Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι πλούσια και γευστική, γεμάτη με υλικά που αρέσουν σε όλους. Το ζαμπόν προσφέρει αλμυρή γεύση, το τσένταρ λιώνει ωραία και τυλίγει τα υπόλοιπα υλικά, οι ελιές δίνουν μια πινελιά πικάντικης γεύσης, το τυρί κρέμα προσθέτει υφή και η φέτα δίνει μια αλμυρή και τυρένια γεύση.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού θέλετε.
  • Μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα σε ταψί ή σε ατομικά φορμάκια.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή κρύα.

Εδώ είναι μερικά ακόμη σχόλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • “Η ομελέτα ήταν πεντανόστιμη! Το τσένταρ ήταν λιωμένο και κρεμώδες, και η φέτα έδωσε μια ωραία αλμυρή γεύση.”
  • “Η ομελέτα ήταν πολύ εύκολη στην παρασκευή και ψήθηκε τέλεια στο φούρνο.”
  • “Αυτή η ομελέτα είναι ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.”
  • “Η ομελέτα είναι χορταστική και θρεπτική, και σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.”

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες ή πράσινες, κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε το ζαμπόν, το τυρί τσένταρ, τις ελιές, το τυρί κρέμα και τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει.
  5. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να πήξει.
  6. Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και την σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στην ομελέτα σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι ή ντομάτα.
  • Αν θέλετε η ομελέτα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα.
  • Μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα σε ατομικά φορμάκια για muffins.
  • Η ομελέτα στο φούρνο είναι ένα ιδανικό πιάτο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

Καλή όρεξη!

Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λαχανικά

Ομελέτα φούρνου

Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

Συστατικά:

1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές καμπάνες κομμένες
άλας
μαύρο πιπέρι
σκόνη σκόρδου
1 κγ μείγμα μπαχαρικών της επιλογής σας
2 ντομάτες
3 μεσαίες πατάτες
6 αυγά
μαϊντανός
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις τηγανίζουμε και αφήνουμε στην άκρη

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι και να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνουμε την ντομάτα και καρυκεύουμε με αλάτι και μείγμα μπαχαρικών.
Μείγμα μπαχαρικών , σκόρδο και ανακατεύουμε να βράσει και να μαγειρευτεί η γέμιση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε.
Αδειάζουμε μέσα στα αυγά το μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
Πριν την βγάλετε 5-8 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο της επιλογής σας

Δείτε Επίσης: Ομελέτα Φούρνου με Κουνουπίδι | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑσπρόμαυρο κέικ ζέβρα: γευστικό και εντυπωσιακό!
Επόμενο άρθροΗ κλασική γεύση βανίλιας με μια πινελιά ζελέ για μια πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή.