Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι πλούσια και γευστική, γεμάτη με υλικά που αρέσουν σε όλους. Το ζαμπόν προσφέρει αλμυρή γεύση, το τσένταρ λιώνει ωραία και τυλίγει τα υπόλοιπα υλικά, οι ελιές δίνουν μια πινελιά πικάντικης γεύσης, το τυρί κρέμα προσθέτει υφή και η φέτα δίνει μια αλμυρή και τυρένια γεύση.
Υλικά:
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
- 1/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες ή πράσινες, κομμένες σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το ζαμπόν, το τυρί τσένταρ, τις ελιές, το τυρί κρέμα και τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να πήξει.
- Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια και την σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στην ομελέτα σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι ή ντομάτα.
- Αν θέλετε η ομελέτα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα.
- Μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα σε ατομικά φορμάκια για muffins.
- Η ομελέτα στο φούρνο είναι ένα ιδανικό πιάτο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
Καλή όρεξη!