Το Κεικ με τις 3 Στρώσεις

Υλικά

ζάχαρη 80g
αλάτι 1/4 κγ
αλεύρι κέικ 100g / 9 κουταλιά της σούπας
Μπεικιν παουντερ 1
βούτυρο 125g
αυγό 2
γάλα 40g
εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
μαύρη σοκολάτα 30g / 3 κουταλιές της σούπας
σκόνη κακάου 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Μέγεθος φόρμας 16cm x 6cm x8cm

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα αυγά και το γάλα και ανακατέψτε καλα.
Προσθέστε την βανίλια ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Στο μπολ ενός μίξερ βάσης ρίξτε την ζάχαρη, αλάτι , κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν,
το βούτυρο προσαρμόστε το εξάρτημα με το φτερό και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μετα από λίγο προσθέστε σε δόσεις το μείγμα αυγού και χτυπήστε να ενσωματωθεί και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μπεν μαρι λιώστε την σοκολάτα λίγο κατεβαστε απο την φωτιά  και αναμείξτε με το κακαο.
Μέσα σε αυτό μείγμα σοκολάτας ρίξτε το 1/3 μείγμα από το μπολ του μίξερ με την κρέμα και ανακατέψτε καλα.
Σε μία φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος αδειάστε το μείγμα σοκολάτας.
Στο ιδιο μπολ της σοκολάτας ρίξτε το άλλο 1/3 του μείγματος του μπολ και 1 κσ κακάο και ανακατέψτε.
Αδειάστε το μείγμα απάνω από την σοκολάτα και ισιώστε. Τέλος απο πάνω ρίξτε του υπόλοιπο μείγμα του μπολ.
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά

Βγάλτε απο τη φόρμα αφήστε λίγο να κρυωσει και ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένα παϊδάκια με Μανιτάρια και Ντομάτες
Επόμενο άρθροΜοσχάρι σε κόκκινο κρασί με λαχανικά και κουσκούς