Τυρόπιτα

Η γρήγορη τυρόπιτα είναι ιδανική όταν χρειάζεστε γρήγορο φαγητό ή όταν έρχονται ξαφνικοί επισκέπτες ή ως ζεστό και κρύο ορεκτικό για κάθε περίσταση. Αυτή η συνταγή είναι για όλους τους αρχάριους να μάθουν πώς φτιάχνουν μια εξαιρετική τυρόπιτα με τον ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο.

Συστατικά:

500 g έτοιμα φύλλα πίτας
4 αυγά
200 ml λαδιού
250 ml γιαούρτι κεφιρ
200 g τυριού φέτα τριμμένη
200 g ξινή κρέμα
5 g αλατιού
100 ml νερού

Παρασκευή:

Ανάψτε πρώτα το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι.
Προσθέστε λάδι, γιαούρτι, νερό και ξινή κρέμα και ανακατέψτε τα όλα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Τέλος, προσθέστε την τριμμένη φέτα και ανακατέψτε αρκετά ώστε τα κομμάτια τυριού να είναι διάσπαρτα παντού αλλά ορατά.
Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί και βάλτε δύο φύλλα. Βάλτε δύο ακόμη φύλλα πάνω τους,φτιαχνοντας ένα σταυρό και τα άκρα προεξέχουν 5 – 10 cm από το ταψί.
Απλώστε 3 κουτάλες με γέμιση.
Πάρτε 2-3 φύλλα, στη συνέχεια σχίστε τα και τα βάζετε πάνω από την γέμιση.
Ρίξτε ξανά 3 κουταλες γέμιση απο πάνω. Κάνετε αυτό μέχρι το τέλος με τα φύλλα και την γέμιση, αλλά αφήστε 2 φύλλα που θα πάνε στην κορυφή.
Όταν έχετε καλύψει τα πάντα, στη συνέχεια πιέστε λίγο με ένα πιρούνι ή κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε όλα τα φύλλα να είναι εμποτισμένα με την γέμιση.
Στρώστε τα δύο φύλλα που αφήσατε, μεταφέρετε τις άκρες που προεξέχουν από τα πρώτα φύλλα προς τα μεσα να καλύψουν όσο φτάνουν την πίτα.
Ρίξτε 50 ml νερού και 20-30 ml λαδιού στο μπολ με την γέμιση κουνήστε να το ξεπλύνετε, και στη συνέχεια ρίξτε το πάνω από την πίτα, τρυπήστε με ένα μαχαίρι, γείρετε το ταψί αριστερά και δεξιά έτσι ώστε η γέμιση να περάσει παντού . Ψήσαμε για 35 λεπτά.
Γυρίστε την ψημένη πίτα σε άλλο δίσκο ή μεγαλύτερη πλάκα, περιμένετε περίπου 10 λεπτά και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Ξινή Κρέμα

Βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι.
Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζουμε με μια χαρτοπετσέτα και
αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ.
Την επομένη είναι έτοιμη και μπορούμε με αυτήν να φτιάξουμε τσιζκέικ, να σερβίρουμε μακαρόνια κ.ά.
Αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δόση, αυξάνουμε αναλόγως και το χυμό λεμονιού.

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτένιο Στρούντελ με καρύδια…δεν έχετε φάει καλύτερο
Επόμενο άρθροΤηγανιτές γεμιστές κρέπες με κιμά…πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα.