Πρασοκιμαδόπιτα

Πρασοκιμαδόπιτα να γλύφεις τα δάχτυλα σου. Συνταγή για τραγανή πίτα με σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση από ανάμεικτο κιμά και πράσα.

Υλικά

1200 αλεύρι.
500 ml νερό.
3 κσ ελαιόλαδο.
Λίγο μπεικιν. 1 κσ αλάτι.
500 γρ κιμά αναμεικτο.
1 κιλο πράσα.
1 κρεμμύδι για το κιμά.
Αλάτι πιπερακι.
Φυτινη ηλιέλαιο και ελαιόλαδο για το πασπαλισμα των φύλλων.

Εκτέλεση

Εφτιαξα το ζυμάρι και το χώρισα σε 13 μπαλάκια.
Τα άνοιξα πιτούλιτσες και στο ενδιάμεσο αλοιφα με λίγο Φυτίνη ανά τρία φύλλα. Το πάνω φύλλο το έκανα ανά τέσσερα. Τα άνοιξα σε φύλλα και πρασπαλιζα με ηλιέλαιο και ελαιόλαδο. Έβαλα την γέμιση και συνέχισα την διαδικασία μέχρι να ανοιχτούν όλα τα φύλλα. Πασπαλισα το τελευταίο φύλλο με το μείγμα από τα λάδια και έκοψα την πίτα. Την έψησα για 1 ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο.

Καλή Επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της αναστ γεω

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιτά κιμαδοπιτάκια

Συστατικά

Για τη ζύμη:
3 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαγιά, διαλυμένη σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
3/4 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
4 φλιτζάνια Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη: Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό ενώ ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη.
Εάν χρειάζεται, προσθέστε περισσότερο νερό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση.
Βήμα 2
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση: ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να αλλάξει χρώμα
το κρέας και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο μείγμα του κρέατος, και η γέμιση είναι έτοιμη.
Βήμα 3
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοιξτε τη ζύμη χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου 8 εκ. χρησιμοποιώντας ένα κυκλικό κουπάτ.
Βήμα 4
Γεμίστε κάθε κύκλο με 2 κουταλάκια του γλυκού γέμιση, διπλώστε στη μέση να καλύψει τη γέμιση και πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστούν.
Πιάστε τις άκρες με τα δάχτυλά σας κάνοντας σφιχτές επικαλυπτόμενες πτυχές για να δώσετε αυτό το σχήμα.

Βήμα 5
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 4 φλιτζάνια φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τα κοιμαδοπιτακια σε δόσεις μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 6
Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λαχανικά
Επόμενο άρθροΗ Αργυρώ Μπαρπαρίγου ετοιμάζει μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά