Γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο.

Oι γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο… Ένα πιάτο που ζεσταίνει όχι μόνο το στομάχι, αλλά και την ψυχή! Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, τα μελωμένα φασόλια και τα ζουμερά λουκάνικα συνθέτουν μια γευστική αρμονία που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Τι μου αρέσει σε αυτό το πιάτο:

  • Η πλούσια γεύση: Η σάλτσα ντομάτας, με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, δίνει στα φασόλια μια υπέροχη γεύση. Τα λουκάνικα προσθέτουν μια πινελιά καπνιστού  ενώ η φέτα, αν θέλετε, δίνει μια ωραία αλμυρή νότα.
  • Η υφή: Τα φασόλια είναι μαλακά και χυλωμένα, ενώ τα λουκάνικα ζουμερά. Η σάλτσα είναι πηχτή και δένει όλα τα υλικά μαζί.

  • Η ευκολία: Το πιάτο είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο και να το αφήσετε να σιγοβράσει, ενώ ασχολείστε με άλλα πράγματα.
  • Η θρεπτική αξία: Οι γίγαντες είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ τα λουκάνικα προσθέτουν σίδηρο και ψευδάργυρο.

Συνοψίζοντας:

Οι γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο είναι ένα πιάτο νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο στην παρασκευή του. Ιδανικό για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, αλλά και για κάθε περίσταση!

Υλικά

500 γραμμάρια γίγαντες
4 λουκάνικα
2 καρότο κομμενα σε ροδελες
2 σέλινο κομμενες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένα
Σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι μαίντανό
Μια κουταλιά του γλυκού πελτε ντομάτας
Και μια ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Τα αφήνουμε όλη νύχτα στο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζω με το ίδιο νερό για 10λεπτά.
Τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν με άλλο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά μαζί θα βάλω και τα καρότα και σέλινο.
Τα λουκάνικα τα κόβω και τα τηγανίζώ λίγο και στο λάδι θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα άλλα υλικά. Θα έχουν υπέροχη γεύση.

για την σαλτσα

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
Ρίχνουμε τής πιπεριές το σκόρδο το πελτε και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλάτι πιπέρι και το μαίντανό.

Θα τα ενώσουμε όλα μαζί και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά,
μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε με ζεστό με ψωμί.

Καλή όρεξη

H συνταγή είναι της κας Natasa Cuka

Προηγούμενο άρθροΤυροκροκέτες: Φτιάξτε τες και εντυπωσιάστε τους πάντες!
Επόμενο άρθροΠλεξούδα γεμάτη εκπλήξεις: Αλμυρή απόλαυση με τυρί και ζαμπόν