Κέικ με μήλο και Σοκολάτα

Καλημέρα σε όλους σήμερα το πρωί φάγαμε ένα μαλακό και αρωματικό Φθινοπωρινό Κέικ με μήλο και Σοκολάτα!!!!

Υλικά:

3 αυγά
230 γρ. ζάχαρη
120γρ. σπορέλαιο
380γρ. αλεύρι
1 πορτοκάλι
Πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 μήλα
Κανέλα
Καφέ ζάχαρη για γεύση
50 γρ. φουντούκια
100 γρ. σοκολάτας

Εκτέλεση

Στύψτε το πορτοκάλι και τρίψτε το ξύσμα, το οποίο χρησιμοποιείται για να αρωματίσει το κέικ.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με κανέλα και καστανή ζάχαρη για να τα γευτούμε.
Ψιλοκόβουμε χοντροκομμένα τα φουντούκια.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ελαφρύ (χρειάζεται 10-15 λεπτά).
Ανακατεύετε με μια σπάτουλα, προσθέτοντας λίγο λίγο το σπορέλαιο, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι,
εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε τα μήλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Λαδώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ 24 εκατοστών.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στους 170° σε αερα για 40-45 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Dolce Marì

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ μήλου με καρύδια ❤️

Κέικ Μήλου με καρύδια

Υλικά 🍎🍏

2 μεγάλα μήλα
3 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα με τριμμένο καρύδια
μισή κούπα του γλυκού λάδι
10g σκόνη ψησίματος
2 κουταλάκια κανέλας

Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές της σούπας σταφίδες

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μήλα με ένα τρίφτη στο χοντρό και το βάζουμε σε ένα μπολ
Σε μια μπασίνα χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός 3 αυγά με μία κούπα ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλα
Τότε προσθέστε μισή κούπα λαδιού και χτυπήστε με ένα σύρμα.
Προσθέστε το τριμμένο καρύδι και ανακατέψτε.

Και τώρα ήρθε η ώρα να προσθεσετε το τριμμένο και ανακατευουμε να ομογενοποιηθεί
Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι , το μπεικιν και την κανέλα και ανκατευουμε πολυ καλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε

Καλη Επιτύχια

Subscribe for more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκι της τεμπέλας !!
Επόμενο άρθροKαρυδοπιτάρα για να γλυκαθούμε λίγο..