Τραγανό Γαλακτομπούρεκο

Η Συνταγή είναι του Κωνσταντίνος Τσίχλας

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο με τα τραγανά του φύλλα ,την πεντανόστιμη γεύση του, το σιροπάκι του.. είμαι σίγουρος ότι θα σας τρέχουν τα σάλια!!

Υλικά

1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
100 γρ. βούτυρο με 1 στικ βανίλια για το άλειμμα των φύλλων
μισό κιλό φύλλο κρούστας

Σιρόπι

500 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας μέλι (Vasiliko meli)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και θα βάλουμε να βράσει το γάλα με τη μισή ζάχαρη που έχουμε και ανακατευουμε.
Μέχρι να βράσει παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε την άλλη μισή δόση της ζάχαρης
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα αυγα μας και χτυπάμε με συρμα δυνατα να ομογενοποιθουν
Ριχνουμε το μίγμα μέσα στο γάλα μέχρι να πήξει ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα
Αφου γινει η κρεμα μας την αφηνουμε στην άκρη
Αρχίζουμε βουτυρώνοντάς το ταψι μας έχουμε απλώσει 6 φύλλα και τα έχουμε βουτυρώσει
ρίχνουμε τη γέμιση την απλώνουμε που μοσχοβολάει πραγματικά είναι καταπληκτική
και ξεκινάμε να την καλύπτουμε πάλι βουτυρώνοντάς και θα βάλουμε από πάνω άλλα έξι φύλλα
Άρα έξι πάνω και έξω από κάτω μέσα στο βούτυρο θέλω να σας πω ότι έχω ρίξει και ένα στικ
βανίλιας να πάρει μία υπέροχη μυρωδιά τώρα που το ανοίγουμε
Ετοιμάσαμε το γαλακτομπούρεκο τώρα ραντισαμε και με λίγο νερό και το χαράξαμε

Πάμε τώρα να κάνουμε το σιρόπι μας έχουμε βάλει το νερό ρίχνουμε μέσα ζάχαρη ρίχνουμε
ξύσμα από ένα λεμόνι και φυσικά δεν μπορεί να λείπει από το σιρόπι το μέλι για να πάρει μία υπέροχη γεύση το γαλακτομπούρεκο.Αφήνουμε να βράσει για 5 με 6 λεπτά
Το γαλακτομπουρεκο θα το βάλουμε στους 190 βαθμούς για 55 λεπτά να ψηθεί πάνω-κάτω
Μην ξεχάσετε τα σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι και ζεστό το γλυκό μας
Πάμε να ρίξουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο καυτό γλυκό μας είναι ζουμερό είναι Τραγανό και εύχομαι να το φτιάξετε και εσείς

Προηγούμενο άρθροΤα όπλα της φύσης: Βότανα για πυρετό, βήχα, καταρροή, πόνους των αρθρώσεων
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με φυστικοβούτυρο…τόσο νόστιμα δεν έχετε ξαναφάει