Υλικά:

Για τη ζύμη:
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι (μία πρέζα)

Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/4 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι

Επιπλέον:
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα ταψί.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα κύκλου και τη τοποθετούμε στο ταψί. Απλώνουμε τη φέτα, το σπανάκι και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα και να λιώσει το τυρί.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπουρεκο με τραγανό φύλλο
Επόμενο άρθροΚιμαδόπιτσα