Κοτόπιτα με φέτα και πιπεριές

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου,
3 πιπεριές διάφορα χρώματα,
1 πράσο,
1 κρεμμύδι ξερό,
φέτα 200γρ,
200 γρ γκούντα περίπου,
1 κρέμα γάλακτος
πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Βράζω τα στήθη κοτόπουλου,και τα ψιλοκόβω μετά,σε ένα τηγάνι βάζω διάφορα χρώματα πιπεριές, μαζί με ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,κ ένα πράσσο, μόνο το άσπρο μέρος,τα τσιγαριζω με λάδι,να μαλακώσουν λίγο, ρίχνω μέσα το κοτόπουλο,τα ανακατεύω δύο λεπτά, και τα σβήνω…. αφήνω τη γέμιση να παγώσει,κ όταν έχει παγώσει,τα ρίχνω σε μια λεκάνη,και προσθέτω μέσα ένα κομμάτι φέτα,μια κρέμα γάλακτος, τυρί γκούντα ,τα ανακατεύω όλα μαζί,και έχω ανοίξει τα φύλλα μου, δύο πάνω , δύο κάτω είχα βάλει εγώ,αδιαζω στο ταψί τη γέμιση κ ψήνω στους 150 για μιάμιση ώρα, τώρα εξαρτάται η κάθε κουζίνα, είναι διαφορετική.(βάζω στη γέμιση και λίγο πιπέρι και αλάτι,με προσοχή το αλάτι λόγω φέτας)

H συνταγή είναι της Christina Korbaki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικά κοτοπιτάκια(Samsa)

Σπιτικά κοτοπιτάκια

Ένα παραδοσιακό σνακ τα Σπιτικά κοτοπιτάκια που ονομάζονται και samsa παρασκευάζεται από φρέσκια ζύμη. Αυτό το πιάτο είναι πολύ δημοφιλές

Υλικά

200 ml νερό
600 γρ.αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 αυγό
100 γρ. βούτυρο
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου 
250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μπαχαρικά δυόσμο ρίγανη ή ο,τιδήποτε άλλο
50 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
1 αυγό
Στο τέλος του μαγειρέματος, βάλτε το convection για 5 λεπτά για να ροδίσει η ζύμη.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σ ένα μπολ.Ρίχνουμε το αυγό ,το νερό και το αλάτι.Ανακατεύουμε αρχικάμ ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την βάζουμε σε μια σακούλα ή διάφανη μεμβράνη ώστε να μην ξεραθεί και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά ,τα κρεμμύδια,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σ ένα μεγάλο φύλλο.
Αλείφουμε την μισή επιφάνεια με αυγό και την άλλη μισή την ρολάρουμε μέχρι το τέλος ώστε να έχουμε ένα μακρύ μπαστούνι.
Στη συνέχεια την ρολάρουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και την βάζουμε σε μια σακούλα ή διάφανη μεμβράνη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε απ το ψυγείο ξετυλίγουμε το σαλιγκάρι και κόβουμε σε μικρά κομμάτια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Παίρνουμε 1 κομματάκι και με την βοήθεια του πλάστη το ανοίγουμε στο μέγεθος ενος πιάτου του καφέ.
Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά απ την γέμιση του κιμά και κλείνουμε την ζύμη φτιάχνοντας ένα τρίγωνο κλείνωντας καλά τις άκρες.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα,τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Δείτε την συνταγή στο Youtube here

Προηγούμενο άρθροΑφράτα τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού: Η απόλαυση σε κάθε μπουκιά!
Επόμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με σάλτσα τυριού