Μοσχαρακι κοκκινιστο με πιλαφι.
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι είναι ένα διαχρονικό πιάτο που κοσμεί τα ελληνικά τραπέζια εδώ και δεκαετίες. Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, το μαλακό μοσχάρι και το αφράτο πιλάφι συνθέτουν ένα γευστικό σύνολο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Ποικιλία γεύσεων:
Κάθε οικογένεια έχει τη δική της μυστική συνταγή για το μοσχαράκι κοκκινιστό. Κάποιοι προσθέτουν μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο, ενώ άλλοι προτιμούν μια πιο απλή γεύση. Η σάλτσα μπορεί να γίνει με χυμό ντομάτας ή με τριμμένες ντομάτες, ενώ το πιλάφι μπορεί να εμπλουτιστεί με κρεμμύδι, καρότο ή άλλα λαχανικά.
Μυστικά επιτυχίας:
Για να πετύχετε ένα τέλειο μοσχαράκι κοκκινιστό, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά. Το κρέας πρέπει να είναι καλά σιγοβρασμένο μέχρι να μαλακώσει, ενώ η σάλτσα πρέπει να έχει πηχτή υφή και πλούσια γεύση. Το πιλάφι, από την άλλη, πρέπει να είναι σπυρωτό και μυρωδάτο.
Συνοδευτικά:
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι τρώγεται σκέτο ή με διάφορα συνοδευτικά, όπως τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα ή πράσινη σαλάτα. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή με πατάτες τηγανιτές.
Εν κατακλείδι:
Το μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι είναι ένα εύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να γίνει από όλους. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα τραπέζι με φίλους.
Υλικα.
1 κιλο μοσχαρι μπουτι σε μεριδες πλυμενο
3 κρεμμυδια στο μουλτι
1 σκ σκορδο
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1 πιπερια κοκκινη μια πρασινη σε ροδελες
1 καροτο σε κυβους
1 σφηνακι λευκο κρασι
500 g ρυζι τυπου αμερικης βρασμενο και σουρωμενο
1 ποτηρι χυμο ντοματας
αλατι πιπερι ριγανη παπρικα γλυκια
1 ποτηρακι ελαιολαδο
Εκτελεση
Σωταρουμε το κρεμμυδι με το λαδι και το σκορδο και προσθετουμε τα λαχανικα και αφηνουμε για λιγο ριχνουμε και το κρεας
και αφηνουμε για 3 λεπτα σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε το αλατι και τα μπαχαρικα το χυμο και 2 ποτηρια ζεστο νερο .
Στη χυτρα το αφηνουμε 45 λεπτα και το σερβιρουμε με το ρυζι.
ΠΗΓΗ: Aristea Mpesiri