Μοσχαράκι με πράσα και καρότα κοκκινιστό
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 κιλά πράσα
3 καρότα 🥕
1 ποτήρι λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό 🍷
1 κονσέρβα κονκασέ ψιλοκομμένο τοματάκι
Μπαχάρι, δενδρολίβανο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε. Τα κόβουμε σε κομμάτια πάχους 3 εκατοστών.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρέας. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε. Αφού ροδοκοκκινίσουν όλα τα κομμάτια το κρέας, τ’ αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί 🍷. Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα,τα μπαχαρικά και1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά 🔥 μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις βράσει, περνάμε τα πράσα λίγο από το τηγάνι και τα προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί, μέχρι να δέσει και η σάλτσα.
Καλή επιτυχία 🥕🍷🥩
ΠΗΓΗ: Mary and her delicacies