Πορτοκαλόπιτα

Ξεχάστε τα φύλλα κρούστας και ετοιμαστείτε για μια πορτοκαλόπιτα που θα σας ξετρελάνει! Αέρινη, αφράτη και ζουμερή, με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού που θα σας ταξιδέψει.

  • Χρησιμοποιούμε σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό για μια τραγανή υφή.
  • Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού για μια αξεπέραστη γεύση.
  • Βυθίζουμε το γλυκό σε ένα σιρόπι για μια γλυκιά και αρωματική απόλαυση.

Ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν και είναι ιδανική για κάθε περίσταση.

Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε… και να μας πείτε αν μπορείτε να αντισταθείτε!

Υλικά

για το σιρόπι
2 & 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια χυμό από πορτοκαλί
1 & 1/2 ενάμιση φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα το βράζω 5 με 7 λεπτά!

για την πίτα

2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 γιαούρτι
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 μπεικιν!

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα.
Βράστε το σιρόπι για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Για την πίτα

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 30×40 εκ.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπεικιν, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς στις αντίστασης περίπου 30 με 35 λεπτά
Αφήστε την πίτα να κρυώσει και σιροπιάστε την με ζεστό σιρόπι.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλη την όμορφη παρέα

Η Συνταγή είναι της Ασημινα Σταθης Κατρανης