Μόλις έφαγα ένα Σεκερ Παρέ και ονειρεύομαι ακόμα! Η βουτυρένια γεύση του μπισκότου γαργαλάει τον ουρανίσκο, ενώ το σιρόπι, μελωμένο και αρωματικό, αγκαλιάζει κάθε μπουκιά. Το αμύγδαλο στην κορυφή προσθέτει μια τραγανή πινελιά, ενώ η ζάχαρη άχνη που πασπαλίζεται από πάνω δημιουργεί ένα ονειρικό χιονισμένο τοπίο.

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο αιγοπροβειο
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
2 Αυγά
100 ml σπορελαιο
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
1 βανίλια,
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ,
αλεύρι περίπου 520 γραμμάρια.
λευκά αμύγδαλα χωρίς την φλούδα

Για το Σιρόπι
3 ποτήρια του νερού νερό
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
χυμό απο μισό λεμόνι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το βούτυρο αιγοπροβειο καλής ποιότητας μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά
κυβάκια μαζί ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τ αυγά, σπορελαιο, σιμιγδάλι ψιλό, βανίλια, μπεικιν παουντερ, και αλεύρι.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε στο κάθε ένα ενα λευκό αμύγδαλο χωρίς την φλούδα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίστασης για περίπου 30 λεπτά
Τα Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα Σιροπιαζουμε με ζεστό Σιρόπι.

H Εκτέλεση είναι της κας Geri Dako και η συνταγή της κας Τζένης Τσανακτσιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σεκερ Παρε

Υλικά

250 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγα
120 γρ σιμιγδάλι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Περίπου 430 γρ αλεύρι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Φουντούκια καρύδια /

Για σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. νερό
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
30 γρ. τζίντζερ, σε φέτες

Παρασκευή:

Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.


Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού.
Αραδιάζουμε σε ταψί λαδωμένο με βούτυρο, σε απόσταση μεταξύ τους. Σε κάθε ένα, βάλτε ένα μισό Καρυδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι, το τζίντζερ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ. Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: privanya.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπακλαβά
Επόμενο άρθροΝόστιμη και υγιεινή αγγουροσαλάτα…βοηθάει να κάψετε λίπος στην κοιλιά