Σεκερ Παρέ

Μόλις έφαγα ένα Σεκερ Παρέ και ονειρεύομαι ακόμα! Η βουτυρένια γεύση του μπισκότου γαργαλάει τον ουρανίσκο, ενώ το σιρόπι, μελωμένο και αρωματικό, αγκαλιάζει κάθε μπουκιά. Το αμύγδαλο στην κορυφή προσθέτει μια τραγανή πινελιά, ενώ η ζάχαρη άχνη που πασπαλίζεται από πάνω δημιουργεί ένα ονειρικό χιονισμένο τοπίο.

Κάθε Σεκερ Παρέ είναι μια μικρή μπουκιά απόλαυσης, που σε ταξιδεύει σε Ανατολίτικες γωνιές γεμάτες με γλυκές ιστορίες. Η ισορροπία των γεύσεων είναι τέλεια, με το γλυκό να μην είναι λιγωτικό, και το σιρόπι να δίνει την απαραίτητη υγρασία.

Είτε τα απολαμβάνετε με τον καφέ σας, είτε σαν γλυκό μετά το φαγητό, τα Σεκερ Παρέ είναι μια σίγουρη επιλογή που θα σας γλυκάνει και θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Συνοψίζοντας:

  • Βουτυρένια γεύση μπισκότου
  • Μελωμένο και αρωματικό σιρόπι
  • Τραγανό αμύγδαλο
  • Ζαχαρένια άχνη
  • Ισορροπημένες γεύσεις
  • Ανατολίτικη γοητεία
  • Ιδανικό για κάθε στιγμή

Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο αιγοπροβειο
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
2 Αυγά
100 ml σπορελαιο
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
1 βανίλια,
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ,
αλεύρι περίπου 520 γραμμάρια.
λευκά αμύγδαλα χωρίς την φλούδα

Για το Σιρόπι
3 ποτήρια του νερού νερό
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
χυμό απο μισό λεμόνι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το βούτυρο αιγοπροβειο καλής ποιότητας μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά
κυβάκια μαζί ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τ αυγά, σπορελαιο, σιμιγδάλι ψιλό, βανίλια, μπεικιν παουντερ, και αλεύρι.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε στο κάθε ένα ενα λευκό αμύγδαλο χωρίς την φλούδα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίστασης για περίπου 30 λεπτά
Τα Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα Σιροπιαζουμε με ζεστό Σιρόπι.

H Εκτέλεση είναι της κας Geri Dako και η συνταγή της κας Τζένης Τσανακτσιδου

Προηγούμενο άρθροΗ Μαγεία της Μελαχρινής: Καρυδόπιτα με Σιρόπι και Αρώματα
Επόμενο άρθροΚέικ Ινδοκάρυδο: Η Αέρινη Απόλαυση που σας Σιροπιάζει με Αγάπη