Tυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Η Βασίλισσα των πιτών! Σπιτικές, παραδοσιακέςκαι χωριατικες πίτες. Αυτή η συνταγή σας βοηθαει να φτιάξετε την καλύτερη Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο!

Yλικά

700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
2 1/2 φλιτζανάκια του ελληνικού ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι χλιαρό νερό

Γέμιση
400 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια τριμμένο γκούντα η κεφαλοτύρι
πιπέρι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ξεχωριστά σε μικρό μέγεθος και τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο το τελευταίο φύλλο δεν το λαδώνουμε. Για το άνοιγμα του φύλλου χρησιμοποίησα νισεστέ

Τα έξι πρώτα μπαλάκια θα σχηματίσουν το κάτω φύλλο της πίτας.
Λαδώνουμε ένα ταψί ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί έτσι ώστε να προεξέχει το ζυμάρι
Βάζουμε τη γέμιση

χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γιαούρτι και το περιχύνουμε πάνω από τη γέμιση
Με τον ίδιο τρόπο Θα ανοίξουμε και τα άλλα έξι ζυμαράκια και να σχηματιστεί ένα φύλλο μεγάλο για να τοποθετήσουμε πάνω στη γέμιση.

Αν προεξέχει αρκετά ζυμάρι το κόβουμε και διπλώνουμε γύρω-γύρω το ζυμάρι να κλείσει καλά
Λαδώνουμε το φύλλο το χαράζουμε και το ραντίζουμε με λίγο νεράκι

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για μία ώρα στις αντίστασεις

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Μαρίνα- Αλέξης

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λαχταριστή τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο και ξεχωριστή γεύση!!!

Υλικά:

για (ταψί κουζίνας).
300 γραμ. χοντροτριμμένη φέτα
600 γραμ.γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
Ψιλοκομμένο δυόσμο,αλάτι και πιπεράκι
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γραμ.αραβοσιτέλαιο.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από την χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.Προσθέτουμε το γιαούρτι το αλεύρι,το αραβοσιτέλαιο,το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Κεράσι με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚοπεγχάγη Καρυδόπιτα Σιροπιαστή του Ονείρου