Βραστό μοσχαράκι με πατατούλες, καρότα και κουρκουμά
Το Βραστό μοσχάρι με πατάτες δεν συγκρίνεται ειδικά όταν εμπλουτίζεται με την γλυκιά γήινη γεύση του καρότου και τον αρωματικό κουρκουμά.
Είτε το απολαύσετε σκέτο, είτε το συνοδεύσετε με φέτα αυτό το Βραστό μοσχαράκι με πατάτες , καρότα και κουρκουμά σίγουρα θα σας ζεστάνει και θα σας χορτάσει!
Υλικά:
1 kg μοσχάρι (λάπα ή σπάλα)
6-8 πατάτες
2-3 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Αλάτι και πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 καρότα
2-3 κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το μοσχάρι και το κόβουμε σε μερίδες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μοσχάρι, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα μπαχάρια, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει.
Όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Ρίχνουμε και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και τα λαχανικά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει για λίγο και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το βραστό μοσχαράκι ζεστό με χυμό λεμονιού και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συμβουλές:
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά στο βραστό, όπως πράσα, κουνουπίδι ή μπρόκολο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τσιγαρίσουμε το κρέας πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών αντί για νερό.
Το βραστό μοσχαράκι μπορεί να ζεσταθεί ξανά και είναι ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου