Η νοστιμιά ενός καλού φαγητού συχνά βρίσκεται στην απλότητα και την αγάπη με την οποία το ετοιμάζουμε. Η συνταγή για Χυλοπίτες με Κιμά είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού.

Υλικά:

500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Λίγο λευκό κρασί
1/3 κύβος κοτας
Νερό
1 μικρό κουτί σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Μπαχάρι, γαρίφαλο, κανέλα (μια πρέζα από το καθένα)
Ζάχαρη (μια πρέζα)
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2- 3/4 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
1 κουταλιά βούτυρο
Ελαιόλαδο
3-4 παγάκια

Εκτέλεση:

Tσιγαριζω κρεμμύδι ψιλοκομμένο καλά μαζί με μισή πιπεριά κόκκινη, μετά βάζω τον κιμά και τσιγαριζω ΚΑΛΑ , βάζω κρασί,
κύβο κότας μικρές φάρμες του βουνού, μετά προσθέτω νερό μπόλικο, σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι, πρέζα από μπαχαρι +γαρίφαλο +κανέλα,
πρέζα ζάχαρη
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κιμά προσθέτω μαϊντανό ψιλοκομμένο και μισό πακέτο και λίγο παραπάνω χυλοπιτακι χωριάτικο

Ανακατεύω σχεδόν συνέχεια για 5 λεπτά το πολύ. Αποσύρω προσθέτω μια κουταλιά βούτυρο ανακατεύω να λιώσει, κλείνω το καπάκι εκτός φωτιάς
και αφήνω να ψηθεί εντελώς το χυλοπιτακι (δεν θέλει πολύ) λίγο ωμό ελαιόλαδο επιπλέον και 3-4 παγάκια όσο είναι καυτό, οπωσδήποτε,
να σταματήσει ο βρασμός και να μην τραβάει άλλο ζουμί.

Θα είναι το ίδιο σπειρωτο με τη σάλτσα του και την επόμενη μέρα εγγυημένα .. Μελωσε υπέροχα έγινε πεντανοστιμο

Η Συνταγή είναι της Δέσποινα Μπο