Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Αυτή η συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών είναι σίγουρα μια που θα θέλετε να προσθέσετε στο ρεπερτόριό σας. Οι μπριζόλες είναι ζουμερές και γευστικές, ενώ η σάλτσα μανιταριών είναι πλούσια και κρεμώδης. Είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά:

400 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο (4 μπριζόλες των 100 γραμμαρίων η καθεμία)
250 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
50 ml λευκό κρασί
20 ml σάλτσα σόγιας
40 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλεύρι για το ρολό
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Λάδι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
Τις τυλίγουμε σε αλεύρι και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 500 ml νερό.
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά.
Αν θέλετε, μπορείτε να πήξετε τη σάλτσα με αλεύρι.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου.
Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει το βούτυρο και να γίνει η σάλτσα γυαλιστερή.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μανιταριών σας αρέσει.
Αν δεν έχετε λευκό κρασί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζωμό λαχανικών.
Αν θέλετε η σάλτσα σας να έχει πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι καγιέν.
Μπορείτε να σερβίρετε τις μπριζόλες με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλές παραλλαγές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα κρέμα γάλακτος για να την κάνετε πιο κρεμώδη.
Μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα μουστάρδα Dijon για να της δώσετε μια πιο πικάντικη γεύση.
Μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες στο φούρνο αντί να τις τηγανίσετε.

μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η συνταγή!

Δείτε το βιντεο της συνταγής Σπιτικές συνταγές

Домашни рецепти лого

Προηγούμενο άρθροΖουμερός και νόστιμος “Μπακλαβάς” – Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε
Επόμενο άρθροΠαγωτό με μπισκότα oreo