Χοιρινό με μανιτάρια σε σάλτσα τυριού κρέμα

Πολύ νόστιμο πιάτο! Κατάλληλο τόσο για γιορτινό τραπέζι όσο και για οικογενειακό δείπνο.
Αντί για χοιρινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο κοτόπουλου.
Μπορείτε να έχετε ρύζι ή πατάτες ως συνοδευτικό.
Η καθορισμένη ποσότητα συστατικών κάνει 6-8 μερίδες.

Συστατικά

500 γρ χοιρινό
300 γρ μανιτάρια
500 ml κρέμα γάλακτος (10–20%)
200 γρ τυρί κιτρινο τσενταρ
2 κ.σ. αποξηραμένα βότανα (π.χ. βασιλικός, ρίγανη)
αλάτι
πιπέρι
φυτικό λάδι

Παρασκευή

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια.
Κόψε σε μικρά κομμάτια. Τρίβουμε το τυρί σε ψιλό τρίφτη.
Τηγανίζουμε το χοιρινό σε φυτικό λάδι (τηγανίζουμε για περίπου 30 λεπτά).
Προσθέστε μανιτάρια. Αλατοπίπερο. Τηγανίζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέστε κρέμα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέστε βότανα.
Προσθέστε τυρί. Ανακατευουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι και ντοματίνια

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜυζηθρόπιτα Ξεσκέπαστη: Φτιάξτε την στο Σπίτι με Απλά Υλικά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια σε σάλτσα από τυρί