Υλικά:

230 γραμμάρια αλεύρι για ζαχαροπλαστική
200 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
70 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 βανίλια
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά, για πιο έντονο άρωμα)
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγού
Μαρμελάδα ή άλλη γέμιση της επιλογής σας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

για την ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφικτή ζύμη.
Ενσωματώνουμε τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, αν επιθυμείτε.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε 24 μπισκότα 5-6 εκ. σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε στα μισά μπισκότα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Νιοκκα

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου κρέμα καρύδας
Επόμενο άρθροΤραγανοί Κρεμμυδοκεφτέδες