Σπαγγέτι καρμπονάρα

Advertisement

Υλικά

Για δύο μερίδες:
250g μακαρόνια
150 g guanciale
50g τυρί πεκορίνο
3 αυγά / τώρα έβαλα 4 επειδή ήταν μικρά /
Πιπέρι

Pecorino για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο μια ώρα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, ώστε να μην είναι κρύα.
Κόψτε το guanciale σε κύβους. Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό (συνήθως έτοιμα σε 7 λεπτά).
Τηγανίζουμε τους κύβους μπεικον μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι. Προσθέστε 1 κουτάλα νερό στο οποίο έχουν μαγειρευτεί τα μακαρόνια. Ανακατέψτε καλά και σβήστε τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, το πεκορίνο και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέστε το μείγμα αυγών στο σπαγγέτι και ανακατέψτε γρήγορα ώστε να μην γίνουν ομελέτα. Πρέπει να μαγειρευτούν από τα καυτά μακαρονια για να πάρετε μια κρεμώδη σάλτσα.

Προσθέστε τους κύβους guanciale
Σερβίρετε ζεστά μακαρόνια πασπαλισμένα με πιο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία

Advertisement