Κοτόπουλο με μανιτάρια και ρύζι και στο φούρνο

Εύκολο Κοτόπουλο με μανιτάρια και ρύζι και στο φούρνο με κρέμα γάλακτος που μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά. Λαχταριστό και ζουμερό φαγητό με νόστιμη κρεμώδη υφή που θα ξετρελάνει τους πάντες!

Υλικά

1,5 φλιτζάνια άψητο ρύζι
2 μπούτια κοτόπουλου
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας , κομμένα σε χοντρές φέτες
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ανάλογα με τη γεύση)
λίγο μαύρο πιπέρι
λίγο τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
αποξηραμένος μαϊντανός

Μέθοδος:

Πλύνετε και μαγειρέψτε το ρύζι.
Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, βάζετε μέσα το μπούτι κοτόπουλου και βράζετε μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κοτόπουλο.
Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει και τεμαχίστε το σε κομματακια. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου.

Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι, με λίγο μαγειρικό λάδι (ή βούτυρο) τηγανίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια.
Προσθέστε το τεμαχισμένο κρέας κοτόπουλου. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε τον να πάρει βράση
(Σημείωση, προσθέτετε πάντα την κρέμα γάλακτος ΠΡΙΝ από τον ζωμό κοτόπουλου, διαφορετικά το μείγμα μπορεί να μην είναι λείο).

Προσθέστε το βρασμένο ρύζι. Ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να απορροφηθεί σχεδόν πλήρως από το ρύζι.
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα πυρίμαχο σκεύος ψησίματος. Καλύψτε την κορυφή με τριμμένο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το τυρί να ροδίσει. Πασπαλίζετε με λίγο αποξηραμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗHappy Home Baking
Προηγούμενο άρθροΣτριφτόπιτα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με ρύζι στην κατσαρόλα