Υλικά

Γαρίδες, καθαρισμένες
Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ζυμαρικά (σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το αντεράκι. Ανακατεύουμε καλά με θαλασσινό αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέστε τις γαρίδες και τηγανίστε μέχρι να ψηθούν και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα ντοματίνια, σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν, μετά προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και το νερό, σοτάρουμε ομοιόμορφα, μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί η σούπα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και ανακατευουμε

 

Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και μαύρο πιπέρι.

🏷️Άρωμα σκόρδου, άρωμα λεμονιού και νόστιμες γαρίδες – αυτός ο συνδυασμός είναι τόσο νόστιμος και εθιστικός που θα τον λατρέψετε μόλις
τον δοκιμάσετε! !