Τα γεμιστά αποτελούν ένα κλασικό ελληνικό φαγητό, η αρωματική γέμιση του κιμά, ρύζι και μυρωδικά, σε συνδυασμό με τα ζουμερά λαχανικά, δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο γεύση και νοσταλγία.
Υλικά:
18 πιπεριές και ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
700 γρ. κιμάς ανάμεικτος
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
Εσωτερικό από τις ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ρύζι καρολίνα, ξεπλυμένο
Πατάτες κυδωνάτες
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σοτάρω πρώτα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα (για 18 πιπεριές και ντομάτες μεσαίου μεγέθους που γέμισα).
Μετά τον κιμά τον σπάμε να πάρει χρώμα . Ρίχνω τον πελτέ ανακατεύω και το εσωτερικό από τις ντομάτες πολύ ψιλοκομμένο.
Προσθέτω ζάχαρη, αλάτι ,πιπέρι ,μαϊντανό, μπόλικο δυόσμο και τέλος λίγο νεράκι.
Αφου βράσει λίγο κι αρχίσει να πήζει ρίχνω μισή φλυτζάνα ρύζι καρολίνα(που έχω ξεπλύνει καλά)και σβήνω τη φωτιά.
Γεμίζω τα λαχανικά , τοποθετώ στο ταψί μου, βάζω και λίγες πατάτες κυδωνάτες.
Λίγο λάδι και νεράκι.Ψήνω στους 160 β.περίπου μια ώρα.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου