Γλυκό κολοκύθα με μέλι και καρύδια

Υλικά

Ένα κιλό κολοκύθα (μόνο την ψυχα αφού
αφαιρώ σπορια ίνες και φλούδα)
1200 ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Άρωμα αμπαροριζα και βανίλια
Χυμό λεμόνι
Ασβεστονερο

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσω την κολοκύθα κόβω κομμάτια η με τα ειδικά εργαλεία αριδα ή μπαλάκια διαλυω δύο κουταλια σούπας ασβεστη σε νερό και βάζω την κολοκύθα για δύο ωρες περίπου μετά ξεπλαινω με πολλά νερά προσεκτικά K βραζω για πέντε λεπτά τρεις φορές βάζοντας κάθε φορά νερό καθαρό.

Κατόπιν ρίχνω νερό ζάχαρη και δένω το σιρόπι για δεκαπέντε λεπτά ρίχνω και την
κολοκύθα βραζω αλλα 5 λεπτά αφήνω ένα βράδυ κ την επόμενη βραζω πάλι στα τελευταία πέντε λεπτά για ρίχνω χυμό λεμόνι Κ αρωματικά αποστειρωνω βαζα και μαζεύω το γλυκό μου ζεστό στα καυτά βαζα γυρνάω ανάποδα για ένα βράδυ

Καλή επιτυχία!!!!!!