Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και σαντιγί είναι όντως δροσερή και ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές μέρες!
Είναι εύκολη στην παρασκευή και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
Για το σιρόπι:
250 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml νερό
Για τις φρυγανιές:
Φρυγανιές όσες χρειαστείτε για να καλύψετε το πυρέξ
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για την σαντιγί:
1 διπλό γκαρνί
Για το γαρνίρισμα:
Κακάο
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Βουτήξτε για λίγο μια μια φρυγανιά στο κρύο σιρόπι και τοποθετήστε την σε ένα πυρέξ.
Ρίξτε το υπόλοιπο σιρόπι πάνω από τις φρυγανιές.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το κορν φλάουρ,
τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα.
Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η
κρέμα. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
Απλώστε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να
παγώσει καλά.
Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για να χτυπήσετε την σαντιγί.
Μόλις το γλυκό έχει παγώσει, διακοσμήστε το με ροζέτες σαντιγίς με ένα κορνέ.
Πασπαλίστε με κακάο και βάλτε το γλυκό ξανά στο ψυγείο για να παγώσει.
H συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα κρέμα βανίλιας και σοκολάτας
Αυτό το Γλυκό ψυγείου με μπισκότα είναι φανταστικό για κάθε περίσταση όπως για ένα γρήγορο γλυκό μέχρι να σερβίρετε τους καλεσμένους σας σε μια γιορτή. Η κρεμώδης κρέμα βανίλιας συνδυάζεται τέλεια με τα μπισκότα και την κρεμα σοκολάτας και τη λαχταριστή μαρμελάδα, δημιουργώντας μια γεύση που θα λατρέψουν όλοι. Αυτό το Γλυκό ψυγείου με μπισκότα είναι εύκολο να φτιαχτεί γιατι δεν απαιτεί ψήσιμο, καθιστώντας το ιδανικό και ως καλοκαιρινό γλυκό. Απλώς στρώστε τα μπισκότα, ρίξτε την κρέμα από πάνω και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα, όπως η φράουλα, το βερίκοκο ή το πορτοκάλι είναι ιδανικές επιλογές.
Υλικά:
Για την κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο πλήρες γάλα
9 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
9 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα σοκολάτας:
1 λίτρο πλήρες γάλα
1 κ.σ. κακάο
9 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ
9 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Για το γλυκό:
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλιας: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να διαλυθούν καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας: Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κακάου στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολογούμε το γλυκό: Σε ένα ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση μπισκότα. Απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα φράουλα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μπισκότα, μαρμελάδα
και κρέμα σοκολάτας,
τελειώνοντας με κρέμα σοκολάτας.
Διακοσμούμε: Γαρνίρουμε το γλυκό με τρίμματα μπισκότου ή σοκολάτας.
Βάζουμε στο ψυγείο: Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Talida Marin
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
Υλικά
32 κομμάτια σαβουαγιάρ
350 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. μασκαρπόνε
1 φακελάκι κρέμα σοκολάτα στιγμής
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για το βρέξιμο των μπισκότων
300 ml. γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
Μπορείτε να τα μουσκέψετε μόνο με γάλα η καφέ
Επικάλυψη
100 ml. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
Διακόσμηση: τρούφα και φράουλες
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τα 3 κουταλάκια του καφέ με τα 3 κουταλάκια της ζάχαρης. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και το φακελάκι κρέμα σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ όσο απαιτείται.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μασκαρπόνε με την ζάχαρη άχνη προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθεί και ν αφρατέψει το μείγμα μας.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια βρέχουμε τα σαβουαγιάρ μας και τα στρώνουμε σε ταψί 20Χ30.
Καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού χωρίς να χει κενά και προσθέτουμε τη μισή από την κρέμα μας.
Την απλώνουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.Την απλώνουμε να πάει παντού.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα.
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουνε την κρέμα γάλακτος αφαιρούμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
Ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα πάνω απ το γλυκό μας.Απλώνουμε να πάει παντού και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Διακοσμούμε με τρούφα και φράουλες και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!
Γίνεται τόσο αφράτο και γευστικό που θα σας ξετρελλάνει!!!!!!
Φτιάξτε το οπωσδήποτε!!!
Καλή επιτυχία
Find more delicious Recipes here