Δείτε Επίσης: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Μπισκοτενιο Γλυκό με γέμιση Σοκολάτας
Η πιο ρευστή Τούρτα Σοκολάτας
Υλικά:
2 συσκευασίες πουτίγκα κακάο άθνος αραβοσίτου
7 φλιτζάνια γάλα
Μπισκότα πτιμπερ κακάο συνολικά 500 γραμμάρια
Για την σαντιγί
2 συσκευασίες γκαρνί
1,5 φλιτζάνι κρύο γάλα
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
225 γρ σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος, μαύρη, ό,τι προτιμάμε)
1 φλ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε το κακάο ανθος αραβοσίτου και το γάλα ανακατευουμε με έναν αυγοδάρτη για να διαλυθεί πλήρως η σκόνη κακάο.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να πήξει, μετά κατεβάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαλλυματικά μέχρι να κρυώσει και να πάρουμε μια σκουρα κρεμα σοκολάτα.
Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε σε παρτίδες τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη.
Αδειάζουμε την σκόνη μπισκότων μέσα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατευουμε με μία μαρίζ.
Μόλις ανακατευτούν καλά χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός για να πάρουμε μια λεία κρέμα και με
ωραία ρευστότητα.
Αδείαζουμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ και το κουνάμε να απλώθεί καλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μπολ ενός μίξερ αδειαζουμε τα 2 γκαρνί και το γάλα και χτυπάμε σε μεσαία ένταση μέχρι να πάρουμε μια σφιχτεί σαντιγί.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την σοκολάτα
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν προτιμάμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε κι άλλη ζεστή κρέμα.
Αφήνουμε την σάλτσα σοκολάτα να κρυωσει λίγο και την αδείαζουμε πάνω στην σαντιγί και την απλώνουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και κόβουμε και σερβίρουμε
Δείτε Επίσης: Υπέροχη Σοκολατίνα Nutella | Μπισκοτενιο Γλυκό με γέμιση Σοκολάτας
Καλή Επιτυχία