Στο Κέικ καραμέλας με πορτοκάλι η υπέροχη αντίθεση μεταξύ του γλυκού και του ξινόγλυκου, σε συνδυασμό με την υπέροχη μυρωδιά του πορτοκαλιού, το καθιστούν ένα γλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Μία κουπα χωρητικότητας 200 ml.

Υλικά

🍊Για το κέικ
Τα υλικά τοποθετούνται με αυτή τη σειρά:
– 1/2 κουπα ζάχαρη
– 2 αυγά
– 3 – 4 κουταλιές της σούπας λάδι
– βανίλια
– 1/2 κουπα γιαουρτι
– 2 κουτ.γλ μπεικιν παουντερ
– Χυμό από μισό πορτοκάλι
– 1 κουπα αλεύρι
– μια μεγάλη πρέζα αλάτι

🍊Σάλτσα καραμέλας:
-1/3 κουπας ζάχαρη
– 3 κ.σ. έλαιο
Λιώνουμε τη ζάχαρη (σε σκούρα ή ανοιχτή καραμέλα διαλέγετε) και προσθέτετε το βούτυρο.
Καρύδια αλεσμένα κατά βούληση

Προετοιμασία:

Ετοίμασα τη σάλτσα καραμέλας σε ταψί με διάμετρο 22 εκ.
Τοποθέτησα τα κομμένα κομμάτια πορτοκαλιού σε κύκλο στο κέντρο και τα μισά στα πλάγια.
Από πάνω βάζω το μείγμα του κέικ.
Έψησα στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Πέντε λεπτά αφού το έβγαλα από τον φούρνο, γύρισα το κέικ σε ένα ταψί.
Το πασπάλισα με αλεσμένα καρύδια, για μένα είναι ο τέλειος συνδυασμός, καραμέλα και καρύδι! 😍

Κέικ καραμέλας με πορτοκάλι
Κέικ καραμέλας με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει, δοκιμάστε το!

Να έχετε μια υπέροχη μέρα!

Η Συνταγή είναι από το Людмила Данова